VA RUGAM SA NU EFECTUATI O COMANDA PANA NU VALIDATI TELEFONIC EXISTENTA STOCULUI !

Instalatii panouri solare

Executie “la cheie” a oricaror instalatii

  • sanitare-alimentare cu apa rece, apa calda;
  • de incalzire cu corpuri statice;
  • de incalzire prin pardoseala;
  • de incalzire si preparare apa calda cu panouri solare si/sau pompe de caldura

Va propunem inlocuirea producerii energiei termice cu sisteme clasice folosind arderea combustibililor fosili cu sisteme de producere a energiei termice avand ca sursa energia solara, geotermala sau alte surse regenerabile.

Noi ne propunem sa utilizam ca surse de energie cea solara prin poanourile solare si cea geotermala cu pompele de caldura dar si sistemele fotovoltaice pentru a oferi sisteme complet independente energetic si prin acestea scaderea mai accentuata a emisiei de noxe. Energia, odată captată cu panourile solare, este folosită în procese termice pentru a încălzi un fluid, care apoi este înmagazinat sau distribuit. Fluidul colector care trece prin canalele panoului solar are temperatura crescută datorită transferului de căldură.

Panourile solare au mai multe straturi transparente pentru a minimaliza pierderile de căldură şi pentru a putea obţine o eficienţă cât mai mare. În general, sunt capabile să încălzească lichidul colector până la 820C cu un randament cuprins între 40 şi 80%. În plus, panourile solare folosite la încălzirea apei sau a locuinţelor prezintă pompe, senzori de temperatură, controllere automate care activează pompele şi dispozitivul de stocare a energiei pentru un randament cat mai mare si un consum cat mai mic de energie. Nu au emisii de CO2, consum minim de energie electrica – 7 W/h.

Pompa de caldura preia energia din sol sau apa si, cu ajutorul unui compresor, o transforma in energie termica. Consumul de energie electrica este redus in comparatie cu cantitatea de energie termica rezultata: de circa 2 kW/h fata de circa 14 kW/h rezultata (pentru o locuinta P+1, cca 280mp, tipul pompei de caldura apa-apa).

Sistemele utizate sunt panouri cu tuburi vidate si pompe de caldura – apa-apa si aer-apa, echipate cu schimbatoare de caldura intre aceste surse si apa calda menajera sau incalzire. Sistemele de incalzire prin pardoseala cu agent termic, in care suntem specializati atat in privinta dimensionarii cat si a montajului, optimizeaza particularitatile regimurilor de schimb de caldura conform acestor noi surse propuse.

Suntem un reper al calitatii in instalatii si colaboram de peste 20 de ani cu cele mai renumite firme din domeniu.
© Copyright Probel 2024. Toate drepturile rezervate.